Benvingut a

Una Mitja Marató històrica

12 de març de 2023

Recorregut homologat de 21097 metres

Sortida i arribada des del centre d’Elx, recorrent tota la ciutat i part de l’històric Palmerar, Patrimoni de la Humanitat.

 

La nostra història es remunta a l'any 1964 quan Manuel Jaén, que en aquella època era el responsable de l'atletisme d'Elx, va voler organitzar una marató a la ciutat de les palmeres.

Per les dificultats que suposava una competició d'aquestes característiques, Manuel va pensar que podria ser una bona idea disputar la prova en dues etapes, córrer només la meitat, 21 km i 97 metres, dos diumenges consecutius.

Després de pensar molt com s'organitzaria aquest esdeveniment en dos caps de setmana diferents, finalment es va descartar la idea i es va decidir competir només un cap de setmana, però mantenint la idea de 21 km i 97 metres.

Va néixer una distància mítica: la Mitja Marató, la primera edició de la qual es va celebrar el primer diumenge d'abril de 1968 amb la victòria de José Sempere Quesada.

Elx

La nostra ciutat de 2.000 anys d'antiguitat ofereix molt més del que els viatgers sovint esperen..

Tres béns inscrits en les diferents categories de Patrimoni Mundial de la UNESCO, el Palmerar Històric, el Misteri d'Elx i el Museu Pusol.

Tres actius inscrits en les diferents categories de la UNESCO Món Les nostres platges, espais naturals, cultura, gastronomia, festivals, compres i un ampli ventall d'activitats d'oci el converteixen en una destinació única a la Mediterrània.