Media Elche 2024

Tu tries: 21K o 7K

 

Edició número 51

Per primera vegada a la nostra història tindrem 2 distàncies: l’homologada de 21’097m i una altra de 7’2Km

 

La sortida serà conjunta, als calaixos s’ubicaran els corredors d’ambdues distàncies, tenint en compte el ritme previst per a cadascuna.
 
Les dues distàncies estaran supervisades pels jutges de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme

 

 

10 de març de 2024 • 9:00h

Mitja Marató


Recorregut homologat de 21.097m

Sortida i meta des del centre d’Elx

Recorre tota la ciutat i part del Palmerar històric

Cursa 7Km


Recorregut de 7200m

Sortida i meta des del centre d’Elx

Recorre la part sud de la ciutat, amb el mateix traçat que els 7,2 km inicials de la Mitja

La nostra història es remunta a l'any 1964 quan Manuel Jaén, que en aquella època era el responsable de l'atletisme d'Elx, va voler organitzar una marató a la ciutat de les palmeres.

Per les dificultats que suposava una competició d'aquestes característiques, Manuel va pensar que podria ser una bona idea disputar la prova en dues etapes, córrer només la meitat, 21 km i 97 metres, dos diumenges consecutius.

Després de pensar molt com s'organitzaria aquest esdeveniment en dos caps de setmana diferents, finalment es va descartar la idea i es va decidir competir només un cap de setmana, però mantenint la idea de 21 km i 97 metres.

Va néixer una distància mítica: la Mitja Marató, la primera edició de la qual es va celebrar el primer diumenge d'abril de 1968 amb la victòria de José Sempere Quesada.

Elx

La nostra ciutat de 2.000 anys d'antiguitat ofereix molt més del que els viatgers sovint esperen..

Tres béns inscrits en les diferents categories de Patrimoni Mundial de la UNESCO, el Palmerar Històric, el Misteri d'Elx i el Museu Pusol.

Tres actius inscrits en les diferents categories de la UNESCO Món Les nostres platges, espais naturals, cultura, gastronomia, festivals, compres i un ampli ventall d'activitats d'oci el converteixen en una destinació única a la Mediterrània.